Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Povodí Moravy uspořádá den otevřených dveří na přehradách Brno, Opatovice a Bystřička
 
      Den otevřených dveří u příležitosti Světového dne vody se koná v sobotu 21. března od 9:00 hodin.

 
Návštěvníkům bude k dispozici průvodce, který zajistí průběh prohlídky a odborný výklad o historii a technických parametrech přehrady. Zájemci budou moci nahlédnout i do vnitřních prostor vodních děl.
Jednotlivé prohlídky začínají v celou hodinu a uskuteční se vždy od 9 hod. do 13 hod.

VD Brno: sraz je před areálem PM za hrází. Poslední prohlídka bude ve 12 hod. Účastníci se seznámí s historii a technickým řešením vodního díla a navštíví místa, která jsou jinak pro veřejnost nepřístupná (strojovna spodní výpusti a revizní štola).

VD Bystřička: sraz je na nádvoří u správní budovy přehrady Bystřička. Parkování je možné na parkovištích nad bývalým hotelem Klenov a pod přehradou. Prohlídka vodního díla Bystřička bude zaměřena na nový bezpečnostní přeliv, boční věžový objekt, hráz a modernizovanou strojovnu pod hrází, včetně nedávno vybudované injekční štoly v hrázi.

VD Opatovice: sraz zájemců je na asfaltové ploše před domem hrázného. Parkoviště pro návštěvníky bude vyhrazeno pod hrází VD, přístup z tohoto parkoviště k domu hrázného bude umožněn po schodech umístěných vlevo od strojovny spodních výpustí. Přístup pro pěší a cyklisty vede po asfaltové lesní komunikaci od lomu Opatovice přímo k místu srazu. Poslední prohlídka bude ve 12 hod. Prohlídka bude zaměřena na stávající stav vodního díla a jeho plánovanou rekonstrukci. Zájemcům bude umožněn vstup do štoly spodních výpustí.
Trasa povede v běžně nepřístupných místech pro veřejnost, proto je nutné dbát na vlastní bezpečnost a dodržovat pokyny pracovníků podniku. Návštěvníkům doporučujeme vhodnou obuv s neklouzavou podrážkou do vlhkého prostředí a vzhledem k nízkým teplotám v přístupových štolách i vhodné oblečení. Děti do 15 let věku se mohou prohlídek zúčastnit pouze s doprovodem dospělých.





















Gabriela Tomíčková
tisková mluvčí
Tel.: +420 606 044 895
E-mail: tomickova@pmo.cz

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>