Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Začaly platit opravené ceníky mýtného na dálnicích
 
      Společnosti Chorvatské dálnice (Hrvatske autoceste - HAC) a dálnice Rijeka-Zagreb (Autocesta Rijeka-Zagreb - ARZ), které provozují většinu chorvatské dálniční sítě, zavedly od 28. dubna nové opravené ceníky.

 
Mýtné se mění na většině úseků dálnic A1, A3, A4, A5 A6 a A10. Z celkového počtu 3 065 cen společnosti HAC za jednotlivé úseky pro všechny skupiny vozidel se jich 846 zvyšuje, 1482 snižuje a 737 zůstává na stejné úrovni. Například za úsek dálnice A1 Zagreb - Dugopolje je nově stanovena cena 174 kun (dříve 181 kun), za úsek na dálnici A6 Zagreb - Rijeka 70 kun (dříve 69 kun) a za úsek na dálnici A3 Zagreb - Lipovac 121 kun (dříve 122 kun).
Chyby v cenách dálničních poplatků, které pocházejí v případě HAC z roku 2004 a v případě ARZ z roku 2008, byly odhaleny při zdražení v roce 2012. Podrobnou analýzou bylo zjištěno, že obě společnosti účtovaly řidičům chybné částky za ujeté kilometry. Délka jednotlivých úseků byla stanovena z údajů ve stavebních denících, nikoli na základě geodetických měření. Rovněž zaokrouhlování částek bylo mnohdy chaotické.

Opravené dálniční poplatky najdete v části: poplatky


Zdroj informací:
- www.chorvatsko.cz
- Hrvatske autoceste: www.hac.hr
- Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture: www.mppi.hr

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>