Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Boat expo , Diving expo a Moderní rybář - závěrečná tisková zpráva
 
      Příjemným osvěžením veletrhů byla autogramiáda nejúspěšnější české jachtařky, olympijské medailistky a patronky veletrhu, paní Lenky Šmídové.

 
MODERNÍ RYBÁŘ
1. ročník veletrhu potvrdil, že koncepce projektu MODERNÍ RYBÁŘ, vč. veletrhu se ubírá správným směrem. Veletrh se nesl ve znamení všech rybolovných technik. Návštěvníci mohli obdivovat rybářské vybavení pro přívlač, kaprařinu, feeder, plavanou, sumcařinu, mořský rybolov a také často opomíjenou muškařinu. Velmi kladně byl hodnocen doprovodný program veletrhu. Na nejznámější pražské výstaviště PRAHA - HOLEŠOVICE přijeli uznávaní rybáři ze Švédska, Německa, Španělska a Norska. Samozřejmě nechyběla ani česká elita. Přednáškový sál pro 200 osob, byl mnohdy zcela zaplněn a jednotlivé přednášky sklízeli bouřlivý potlesk. Obrovský zájem byl o besedu a autogramiádou s autory TV pořadu "Jak na ryby s Rudou Hrušínským". Při besedě sál doslova praskal "ve švech". Je vidět, že o tento pořad je nebývalý zájem a snad se tedy dočkáme dalšího pokračování této série.
Veletrh byl svým rozsahem největší rybářskou akcí na území hl. m. Prahy.
Souběžně s veletrhem MODERNÍ RYBÁŘ, se premiérově představily veletrhy

DIVING EXPO a BOAT EXPO
Veletrhy zaměřené na vodní sporty překvapily nejednoho návštěvníka rybářského veletrhu. Již v průběhu veletrhů se velmi často hovořilo o tom, že spojení vodních sportů s rybolovem bylo šťastným řešením. Mnoho rybářů využívá nejmodernějších technologií vč. lodí, někteří se zároveň zajímají o to, jak to vypadá pod vodní hladinou. Naopak majitelé lodí se velmi často věnují rybolovu. Z letošních ohlasů návštěvníků i vystavovatelů lze předpokládat, že další ročníky budou mít vzestupnou tendenci. Na veletrzích vodních sportů se prezentovali velmi prestižní vystavovatelé, kteří návštěvníkům nabídli mnoho zajímavých exponátů. Příjemným osvěžením veletrhů byla autogramiáda nejúspěšnější české jachtařky, olympijské medailistky a patronky veletrhu, paní Lenky Šmídové.

FAKTA veletrhů:

Počet vystavovatelů: 98
Počet spoluvystavovatelů: 12
Zastoupené země: 7 (Švédsko, Norsko, Polsko, Španělsko, Německo, Itálie, ČR)
Výstavní plocha: 7 524 m²
Zastoupené značky: 296
Akreditovaní novináři: 69
Počet návštěvníků: 12 773 (bez ZTP, dětí a VIP karet)

DOPROVODNÝ program
? 21 přednášejících z Německa, Švédska, Španělska a ČR
? beseda a autogramiáda s autory TV pořadu "Jak na ryby s Rudou Hrušínským".
? atraktivní přednášky na aktuální téma - KORMORÁN velký
? promítání filmu s besedou pana Ondrůje a pana Čížka " Jak začít s freedivingem"
? prezentace pana Fořta a pana Scheiricha: Stavba lodi La Grace v Egyptských vodách
? film a beseda na téma "Freediving na Kypru a v Egyptě"
? Pirátská show Historického spolku Bílina

NÁVŠTĚVNICKÉ soutěže
NÁVŠTĚVNICKÁ ANKETA
Po celou dobu veletrhu probíhala návštěvnická anketa. Anketa měla za cíl získat názory návštěvníků na úroveň veletrhu a zjistit, co by návštěvník rád viděl na veletrhu v příštím roce. Do ankety se zapojilo přes 3 tisíce návštěvníků. Výsledek ankety nás potěšil. Vyplynulo, že 64% návštěvníků bylo velmi spokojeno, 25% spokojeno, 7% méně spokojeno, 0,5% nespokojeno a 0,5% velmi nespokojeno. 3% anketních lístků bylo bez odpovědi. To jsou výsledky, které nás zavazují a zároveň motivují do příprav 2. ročníku.
Při losování ankety se usmálo štěstí na paní Věru Kadlecovou z Benátek nad Jizerou, která vyhrává rybářské vybavení v hodnotě 20 000 Kč.

"ZA WOBLERA SKÚTR"
Poslední den veletrhu, 29.1.2012 v 15.20 hod. proběhlo losování soutěže "ZA WOBLARA SKÚTR", kterou pro návštěvníky veletrhu připravila společnost VIPA s.r.o. Losování se zúčastnil pan David Havlíček, majitel rybářského serveru & TV CHYTEJ.CZ, pan Peter Viktora, majitel společnosti VIPA a pan Martin Chmelík, ředitel veletrhu MODERNÍ RYBÁŘ. Slosování sledovalo několik desítek návštěvníků veletrhu.
VÝHERCI:
Pavla Porubová - Rožnov pod Radhoštěm
Matěj Šebesta - Praha 9
Ondřej Klapště - Praha 1
Tibor Kalig - Praha 5
František Mikeš - Horní Kruty
Smůlu měl pan Jan Kutil (Kosova Hora), který byl vylosován jako první. Avšak jeho slosovatelný kupón byl bez odpovědi (nezaškrtl žádnou ze tří možností) a tudíž byl neplatný.
"LETEM SVĚTEM?"
Porota soutěže týden před startem veletrhu vyhodnotila návštěvnickou soutěž "LETEM SVĚTEM...", která probíhala od listopadu 2011. V kategorii POVÍDKA se sešlo 7 soutěžících, v kategorii FOTOGRAFIE 21 soutěžících. Do kategorie KRÁTKÉ VIDEO se nikdo nezapojil a kategorie nebyla vyhodnocena.
Vítězem v kategorii POVÍDKA se stal pan Libor Prokop z Dolního Města, s povídkou "Láska k rybařině"
Vítězkou v kategorii FOTOGRAFIE se stala paní Simona Mathejzlíková ze Starého Plzence.
Vítězové si ze soutěže odnesli rybářské vybavení v hodnotě 25 000 Kč, vč. ročního předplatného časopisu RYBÁŘSTVÍ a DVD z edice CHYTEJ.cz
VÁNOČNÍ SOUTĚŽ
Výhercem hlavní ceny Vánoční soutěže, navijáku DAIWA Saltiga 4500 a prutu DAIWA Sealine Jigger se stal Martin Hoffmann z Prahy. Druhou cenu, naviják DAIWA Luvias 1003 získala Pavlína Nováková z Českého Meziříčí.
LISTOPADOVÁ SOUTĚŽ
Hlavní cenu soutěže, naviják DAIWA EMBLEM EXCELER 5000 a kaprový prut DAIWA TOURNAMENT AKN, získal pan Bohumil Kotrč z Prahy. Dalších 20 výherců získalo woblery DAIWA TN.

OHLASY vystavovatelů
Muškaření "U Brčála"
Mně se veletrh velmi líbil a těším se na další ročník. Děkuji Martinovi, že mi umožnil zkusit výstavu v ČR. Bylo to super, děkuji.

MILFA Zlín - Miloslav Fafílek
Znovu podtrhávám, že Vy jste dnes tím tahounem, tím, kdo má na to hlavu aby výstava někam rostla. Zatím to nikdo jiný nebyl schopen takto připravovat a tolik pro věc udělat. Nad tím smekám klobouk.

Rybářské potřeby - Pavel Brzobohatý
Byli jsme spokojeni s organizací a průběhem veletrhu. Problém byl, že jsme dostali snad to nejhorší umístěná a mnoho potencionálních zákazníků k nám ani nedošlo. Chápu, že vždy někdo musí být vzadu. Kdyby proti nám byly stánky předem a ne zády, tak by to ještě šlo. Příště, než se rozhodnu, budu řešit umístění.

TOMAS CARPIO - Táňa a Jiří Drahorádovi
K průběhu nemáme žádné zásadní připomínky, ale nepochybně pro větší komfort vystavovatelů by přispělo temperování již během přípravného dne - den před výstavou. Jinak děkujeme za bezchybnou organizaci veletrhu, za péči, kterou jste nám věnoval. Byla myslíme pro všechny vystavovatele nadstandardní, a to nám potvrdili i ostatní vystavovatelé. Myslím, že i návštěvníci museli být spokojeni, i když někteří brblali kvůli vysokému parkovnému.

RYBY RYBKY RYBIČKY - Martin Čermák
S přístupem pořadatele jsem byl spokojený. Veletrh hodnotím kladně, protože se nám podařilo prodat mnoho starších skladových zásob, které jsme potřebovali prodat.

ATLANTERHAVSVEIEN SJØSTUER AS, ROMSDAL FISKEFERIE - Jana Seitz
Nejdříve přijměte gratulace ke zdařilému veletrhu. Moji norští hosté byli velmi spokojeni a jak to tak vypadá, příští rok chtějí přijet zase. Už během veletrhu plánovali účast v příštím roce - stejný stánek, stejné místo, stejní účastníci. S přípravou i průběhem veletrhu jsme byli velmi spokojeni. Vše proběhlo bez zádrhelů - až na Čestné vstupenky, které jsme nedostali. Samozřejmě k malým zmatkům přispěl druhý veletrh, takže spousta návštěvníků mě hledala v Letňanech, jak mi sdělili tamější vystavovatelé. Ale to nebyla chyba vaše.
Byla jsem příjemně překvapena, kolik lidí náš stánek navštívilo. Ohlas na pobyt v Norsku byl dobrý, na místě jsme také udělali několik rezervací, další se hlásí ještě teď po veletrhu.
Atmosféra na veletrhu byla velmi přátelská a příjemná. Velké poděkování i vašim spolupracovníkům.

Happy-cat.cz - Libor Zavřel
Bylo nám ctí a potěšením s Vámi spolupracovat. Děkuji za vstřícnost, ochotu při přípravě i vlastním veletrhu.

PODĚKOVÁNÍ
Děkujeme vystavovatelům, odborným poradcům, přednášejícím, mediálním partnerům a sponzorům, kteří mají velký podíl na vysoké úrovni veletrhů a spokojenosti návštěvníků. Výborné výsledky dosažené při premiéře nás zavazují a zároveň motivují do příprav dalších ročníků.
Speciální poděkování patří panu Rudolfu Hrušínskému, který je patronem rybářského veletrhu a návštěvníky potěšil autogramiádou a besedou k pořadu "JAK NA RYBY" a paní Lence Šmídové, která je patronkou veletrhů vodních sportů a která návštěvníky také potěšila autogramiádou.
Ještě jednou všem děkujeme a přejeme skvělou sezónu 2012.

www.modernirybar.cz www.divingexpo.cz www.boatexpo.cz

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>