Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Holiday World 2011 oslaví 20. výročí
 
      Veletrh cestovního ruchu Holiday World je nejvýznamnější akci svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy,

 
je členem prestižní mezinárodní asociace veletrhů cestovního ruchu ITTFA a jeho organizátorem je Incheba Praha. V roce 2011 se uskuteční 20. ročník, který proběhne ve dnech 10. - 13. února v areálu holešovického Výstaviště v Praze společně se 4. ročníkem veletrhu golfu a golfového turismu Golf World Prague a 5. ročníkem gastronomického veletrhu Top Gastro. Golf World Prague se bude již druhým rokem pyšnit záštitou agentury CzechTourism a zaujme tradičně vstupní prostor Veletržní haly, Top Gastro rovněž podruhé oficiálně zaštiťuje Asociace hotelů a restaurací České republiky a svá gastronomická lákadla předvede v Křižíkových pavilonech. Cílem spojení jednotlivých veletrhů je poukázat na souvislosti mezi světy cestování, stravování a golfu a představit je v co nejširší paletě odborníkům i laikům.

Partnerská země
Partnerskou zemí veletrhu Holiday World 2011 se stává Slovensko. Náš nejbližší soused si partnerství zopakuje po téměř 10 letech (poprvé v roce 2002). V roce 2011 se podaří uskutečnit dlouho připravovaný záměr unikátní mezinárodní spolupráce v podobě partnerství České republiky s veletrhem ITF Slovakiatour (20. - 23.1. 2011) a o tři týdny později, jak již bylo uvedeno, Slovenské republiky s veletrhem Holiday Word v Praze (10. - 13.2. 2011). Realizace tohoto mimořádného projektu se podařilo dosáhnout organizátorům z Incheby Praha za výrazné podpory a vzájemné koordinace společných aktivit CzechTourism a Slovenské agentúry pre cestovný ruch (SACR). Holiday World tak důstojně oslaví svou dvacetiletou existenci na mezinárodní veletržní scéně s nejbližšími přáteli nejen z pohledu čistě obchodního. Obě partnerství zapadají nejen velmi dobře do podpory prezentace cestovního ruchu u nejbližších sousedů, ale zároveň "vypomáhají" podpoře domácího cestovního ruchu. Oba uvedené segmenty v momentálně komplikovanějším finančním období jsou a mohou být stabilizačním prvkem pro oblast cestovního ruchu obecně.

Slovensko využije Holiday World nejen k prezentaci svých tradičních přírodních krás, krajů a regionů, ubytovacích kapacit nebo např. lázní, ale nezanedbatelnou úlohu zde bude mít i podpora hokejového mistrovství světa v roce 2011 v Košicích a Bratislavě. Vlčí maskot Goooly bude návštěvníky lákat k hokejovým hrátkám na speciálně vybavené ploše v blízkosti slovenského národního stánku. Obě expozice se nacházejí v levém křídle Průmyslového paláce.

Nabídka slovenských hotelů
Po loňské úspěšné premiéře budou mít odborníci a laická veřejnost veletrhu Holiday World možnost se kromě slovenského stánku seznámit s aktuální nabídkou řady slovenských hotelů a osobně projednat možnosti spolupráce nebo návštěvy. Společná expozice bude rovněž v blízkém sousedství Slovenska pod patronátem firmy Hepex.

Soutěž pro návštěvníky
Po loňské premiéře, která se setkala s velkým a kladným ohlasem u cestovních kanceláří, připravují organizátoři ve spolupráci s vystavujícími cestovními kancelářemi opět soutěž pro návštěvníky veletrhu. Soutěž nazvaná "Zájezdy za million? umožní jen a pouze návštěvníkům veletrhu získat slevové kupony v celkové hodnotě 1.000.000 Kč na příští hlavní turistickou sezonu. Žádnou podobnou akci nebude možné nalézt na internetu, slevové kupony na zájezdy bude možné vyhrát pouze osobně na veletrhu Holiday World 2011.
Na minulém veletrhu Holiday World 2010 si výherní kupon odneslo na 100 návštěvníků, kteří se prostřednictvím svých mobilních telefonů přihlásili do soutěže a kteří je získali v průběhu několika atraktivních veřejných losování před davy dalších přítomných soutěžících.
K soutěži na Holiday World 2011 je stejně jako v letošním roce zprovozněna speciální internetová stránka www.zajezdyzamilion. cz s logy jednotlivých zúčastněných firem s přímým propojením na stránky cestovních kanceláří.
V období 3 týdnů před letošním veletrhem Holiday World 2010 bylo zaznamenáno více než 20 000 impresí na výše uvedených stránkách. Cestovní kanceláře kromě bezplatné reklamy na stránkách www.zajezdyzamilion. cz získají nové zákazníky a zajímavý nástroj pro redukci nebo dokonce úplné pokrytí svých nákladů v souvislosti s účastí na veletrhu.

Doprovodný program
Holiday World 2011 kromě expozice národních turistických centrál, regionů Česka a Slovenska a cestovních kanceláří nabídne také exkluzivní doprovodný program. Odborníci se mohou v rámci jubilejního ročníku těšit na obsáhlejší program plný zajímavých témat a přednášejících, který spoluvytváří ACK ČR a pracovníci veletrhu MADI. Podrobnější přehled bude k dispozici na začátku roku 2011.
Doprovodný program pro veřejnost, který je spíše znám pod názvem World Film, v roce 2011 rovněž jubiluje. V 10. ročníku festivalu bude jedním z hlavních bodů premiéra filmu Steva Lichtaga Poslední lovci nebo beseda spojená s autogramiádou světově známého rybáře Jakuba Vágnera. World Film vyplní svým programem a vystupujícími oba víkendové dny a bude zahrnovat i tradiční fotografické výstavy.
Po loňské premiéře odstartuje opět na Holiday World festival Expediční kamera, který se setkal s nebývalým ohlasem. Podrobnější přehled všech akcí bude k dispozici rovněž na začátku roku 2011 na stránkách www.holidayworld.cz

Vstupné s novinkami
Po letošní premiéře a "zkušebním provozu" připravuje Incheba Praha na páteční odpoledne od 14 hodin možnost vstupu cestovatelům a příznivcům cestování a veletrhu za cenu běžného vstupného pro laickou veřejnost. V pátek odpoledne mohou navštívit veletrh všichni ti, kteří jsou pravidelnými předplatiteli cestovatelských magazínů spolupracujících s veletrhem nebo čtenáři aktuálních čísel spolupracujících periodik. Zde totiž naleznou poukázku na vstupenku, kterou u pokladny vymění za vstupenku oficiální. Tímto opatřením ušetří peníze a zároveň mají možnost vyhnout se návštěvnickému náporu o víkendu. Nově se v příštím roce budou moci uplatnit i poukázky na vstupenky uveřejněné na internetu spolupracujících médií, se kterými návštěvníci dorazí na Výstaviště. Zkrátka samozřejmě nepřijdou ani fanoušci veletrhu na sociální síti Facebook.
Organizátoři rovněž pro veletrh Holiday World v roce 2011 zavádějí pro víkendové dny 50% slevu na vstupném pro seniory a studenty.

Více informací na www.holidayworld.cz

redakce

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>