Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Baťův kanál má nové přístaviště- tisková zpráva
 
      Praha, Uherské Hradiště, 30. dubna 2010 - Ředitelství vodních cest ČR u příležitosti otevření Baťova kanálu pro nastávající plavební sezónu slavnostně předalo do užívání nové přístaviště v Uherském Hradišti.

 
Další novinkou pro tuto sezónu z jejich "dílny" je přístaviště Napajedla - Pahrbek.

v pátek proběhlo v Uherském Hradišti slavnostní zahájení plavební sezóny 2010 symbolickým odemknutím Baťova kanálu. Ředitelství vodních cest ČR při této příležitosti slavnostně předalo plavcům do užívání další dvě nová přístaviště - Uherské Hradiště a Napajedla - Pahrbek. Obě tato přístaviště byla vybudována jako bezbariérová a přidala se tak k celé řadě dalších, díky nimž se stal Baťův kanál vyhledávanou turistickou destinací, ve které je možno netradičně k přepravě využít ať už linkovou osobní lodní dopravu nebo zapůjčené malé motorové lodě či hausbóty. V uplynulých letech ŘVC ČR vybudovalo již 11 přístavišť v celkové hodnotě 56,2 mil. Kč. Výstavba těchto přístavišť byla financována ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

V současnosti je na celém Baťově kanále 17 přístavišť a přístavů (z toho 1 na území SR) a dalších 5 na řece Moravě (z toho 1 na území SR), mimo souvislou vodní cestu. A v budoucnu k nim přibudou další. Ředitelství vodních cest ČR dále připravuje výstavbu přístavišť Spytihněv a Sudoměřice a stání pro lodě ve Strážnici. V případě získání stavebního povolení a dostatku finančních prostředků, začne výstavba po skončení právě odstartované plavební sezóny, tj. na podzim 2010. V budoucnu by pak měl Baťův kanál získat ještě přístav v Petrově. O termínu jeho výstavby však zatím není rozhodnuto i s ohledem na vyšší investiční náročnost. Plně vybavený přístav vyjde na cca 35 mil. Kč.

Baťův kanál je od roku 1995 zařazen Zákonem o vnitrozemské vodní přepravě mezi dopravně významné, využitelné vodní cesty. Dnes je jedním z hlavních turistických lákadel oblasti mezi Kroměříží a Hodonínem. Stále rostoucí obliba vodní turistiky přivádí na téměř 60 km splavné vodní cesty stále více turistů nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

Ředitelství vodních cest České republiky je organizační složkou státu, zřízenou Ministerstvem dopravy ČR, zejména k zabezpečení přípravy a realizace výstavby a modernizace dopravně významných vodních cest a dalších staveb nutných pro provoz na vodních cestách.

Více informací o projektu naleznete na www.rvccr.cz

Kontakt:

Ředitelství vodních cest ČR, organizační složka státu zřízená Ministerstvem dopravy ČR

Václav Straka
tiskový mluvčí
E: straka@rvccr.cz
T: 267 132 801
M: 602 368 719

www.rvccr.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>