Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V bývalém pražském přístavu vyrostou za 1,2 mld. Kč kanceláře
 
      Praha 7. listopadu . Položením základního kamene společnost Lighthouse Group zahájila v Praze výstavbu kancelářského centra na území bývalého holešovického přístavu.

 
Investice do nových kanceláří bude činit 1,2 miliardy korun, oznámila dnes firma v tiskové zprávě.

Dokončení stavby plánuje společnost na říjen 2009. Tři administrativní budovy mají poté nabídnout přes 22.000 metrů čtverečních kancelářských ploch. Kanceláře pro investora postaví stavební firma Porr.

Nový soubor kancelářských budov vznikne v blízkosti komplexu nových bytových domů, které tam staví stejná developerská společnost. Již dříve zveřejnila, že do výstavby více než 600 luxusních bytů plánuje ve dvou etapách investovat čtyři miliardy korun. První fáze projektu si již letos v září prošla kolaudací, dokončení druhé fázi nových bytů plánuje Lighthouse na druhé čtvrtletí 2010.

Výstavbu nových kanceláří a bytů na rozhraní Karlína, Libně a Holešovic oznámila minulý týden také společnost Crestyl. Investovat do nich chce 7,5 miliardy korun.

Nové kancelářské projekty se však budou muset v následujícím období vyrovnávat s dopady krize. "Realizace některých budov se zpožďuje, některé nové projekty zůstávají na papíře. Banky totiž zpřísnily podmínky pro poskytování úvěrů, které někteří developeři nejsou zatím s to splnit," uvedli dnes na setkání s novináři realitní odborníci z poradenské společnosti King Sturge. Firmy prý také kvůli krizi odkládají rozhodnutí o stěhování do nových prostor.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>