Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Dubaj má další luxusní lahůdku - hotel ve stylu Atlantidy
 
      Dubaj 26. září - V Dubaji tento týden otevřeli novou lahůdku pro bohaté návštěvníky: hotelový komplex inspirovaný legendou o ztracené Atlantidě.

 
Jednodenní pobyt v tomto tajuplném místě postaveném na umělém ostrově ve tvaru palmy přijde až na 25.000 dolarů (415.000 korun), napsala agentura AFP.

Prvním klientům se brány hotelu Atlantis-The Palm otevřely ve středu. Podle provozovatelů je za nimi čekala jedinečná zkušenost spojující neslýchaný luxus s nádherou podmořského světa. "Atlantis je střediskem odpočinku lišícího se od všeho, co v této kategorii ve zdejší oblasti existuje. Poskytuje s ničím nesrovnatelnou zkušenost," řekl výkonný ředitel hotelu Alain Leibman.

Je to díky renomovaným tvůrcům, vysokému ocenění v katalogu Michelin a také tomu, že z těch nejluxusnějších pokojů host nahlíží přímo do podmořského světa, jelikož mu skleněné stěny poskytují průhled do obrovského akvária se 65.000 mořskými živočichy. V akváriu je 11 milionů litrů vody, která je přiváděna z Perského zálivu.
Atlantis má 1539 pokojů a o hosty se stará 3000 zaměstnanců. Vypadá jako ohromná pevnost střežící vstup na jeden ze tří umělých ostrovů, které byly v blízkosti Dubaje vystaveny ve tvaru palem.
O výjimečné stavby v Dubaji není nouze. Stojí tam i hotel Burdž al-arab, tedy jeden z nejluxusnějších hotelů světa. Má tvar plachetnice kotvící na mořském břehu. Dále zde najdeme také nejvyšší mrakodrap Burdž arab, desítky jiných luxusních hotelů a rovněž zábavní parky.

Otevřením hotelu Atlantis Dubaj potvrzuje ambici přitáhnout co nejvíc turistů, v roce 2015 jich má být až 15 milionů.
Součástí komplexu Atlantis-The Palm je zábavní park, v němž návštěvníky čekají umělé vodopády, představení s delfíny nebo klouzačka tunelem, který vede jezerem plným žraloků. Vstupenka stojí v přepočtu necelých tisíc korun pro dospělé a asi 800 pro děti.
Brány hotelu se otevřely v plánovaném termínu, i když začátkem září vstupní prostory zachvátil požár. Díky rekordně rychlým opravám po něm dnes není stopy. Oficiální inaugurace komplexu se má konat v listopadu.

Atlatis-The Palm je dílem společnosti Kerzner International. Je to druhý areál svého druhu na světě. Tím prvním je Atlantis-Paradise Island, který byl vybudován za 1,5 miliardy dolarů na Bahamách.
Ceny za pokoje v dubajském zařízení se pohybují od 700 do 25.100 dolarů. Počítá se tedy s movitou klientelou, na niž je také zaměřena propagační kampaň na amerických, evropských a asijských trzích. Klientela z oblasti Perského zálivu bude tvořit jen 23 procent návštěvníků.

To se promítá do gastronomické politiky hotelu. Vyhlášený a dvěma hvězdičkami Michelinu ověnčený italský šéfkuchař Giorgio Locatelli už se otáčí v pizzerii Ronda Locatelli, o hvězdičku bohatší Španěl Santi Santamaría v Atlantisu otevře svou vůbec první mimoevropskou restauraci. Pravý francouzský hostinec pak návštěvníkům nabídne Francouz Michel Rostang.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>