Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Bungee-jumping na dvou jadranských mostech
 
      24. srpna - Milovníci adrenalinových zážitků si mohou vyzkoušet svoji odvahu při bungee jumpingu ze Šibenického a nového "starého" Maslenického mostu. Na obou mostech tyto skoky organizují specializované agentury.

 
Šibenický most Nový "starý" Maslenický most (Maslenički most) přes Novskou úžinu (Novsko ždrilo) se nachází v Severní Dalmácii u obce Maslenica, 30 km severovýchodně od Zadaru. Tento most na Jadranské magistrále (státní silnici D8) byl postaven v roce 2006 na místě, kde stával původní most, který byl zničen při srbské agresi v roce 1991. Krátce po válce, v roce 1997 byl přes Novskou úžinu o něco severněji postaven nový most se stejným jménem, který je nyní součástí dálnice Záhřeb - Split. A protože neexistovala alternativní trasa jak pro motoristy cestující po Jadranské magistrále, tak i pro případy, kdy za nepříznivého počasí dálniční most uzavírá, bylo rozhodnuto o vybudování nového "starého" Maslenického mostu (viz aktualita: Dne 17. června byl otevřen Maslenický most přes Novskou úžinu). To jen na vysvětlenou, aby si někdo nemyslel, že se skáče z toho dálničního mostu, po kterém "frčí" všichni turisté směřující do Dalmácie.

Bungee jumping z nového "starého" Maslenického mostu, vysokého 55 metrů, organizuje v letních měsících agentura Izazov Tours (www.izazov-tours.com). Specialitou je, že se skáče i v noci.

Šibenický most (Šibenski most) o výšce 40 m se nachází na Jadranské magistrále, 4 km severozápadně od Šibeniku. Turisté často zastavují u motorestu na jeho západní straně, a to nejen z důvodu občerstvení, ale hlavně pro krásné pohledy na řeku Krku a město Šibenik. Opět připomínáme, že se nejedná o Skradinský most na dálnici, který stojí na řece Krce u Skradinu. Bungee jumping z Šibenického mostu má delší tradici a již léta jej pořádá Bungee Jumping Croatia (www.bungee.com.hr). Cena jednoho skoku je 220 kun.
www.chorvatsko.cz



<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>