Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Nová loděnice v Karlových Varech
 
      21. května - Karlovy Vary - Karlovy Vary mají k dispozici novou loděnici na pravém břehu řeky Ohře u Chebského mostu. Vznikla po celkové přestavbě na místě původní loděnice, staré několik desetiletí.

 
Investice, která má přispět ke kvalitnějším službám pro turisty, představovala téměř 12 milionů korun. Město nyní musí najít provozovatele, který se zařízení ujme. ČTK o tom informoval náměstek primátorky Petr Keřka.

Ze staré dřevěné loděnice, která zchátrala a nevyhovovala daným účelům, zůstala po demolici prakticky základová deska. Nová stavba musela téměř přesně kopírovat původní rozměry objektu, protože v záplavovém území nelze postavit větší budovu. "Projektant se proto musel hodně snažit, aby nový objekt byl co neúčelnější. Stavbu provedla společnost Thermia bau. Z celkových nákladů jsme polovinu získali jako dotaci od státu," řekl Keřka.

Loděnice nabízí kromě sociálního zařízení prostory pro vodáckou klubovnu, kavárnu, sklad na lodě a velkou terasu. Pokud město najde co nejdříve provozovatele, měla by sloužit ještě v letní sezoně. "Doufáme, že o zařízení bude zájem. Podnikatelským aktivitám se v podstatě meze nekladou. Před budovou je i dostatek prostoru pro vybudování menšího kempu. Záleží jenom na novém provozovateli, jestli bude ochoten splnit všechny podmínky kladené na tato zařízení," poznamenal náměstek.

V úpravách dosud nevyužívaných a v mnoha případech i značně zpustlých břehů Ohře hodlá město pokračovat i po rekonstrukci loděnice. Už má k dispozici studii říčního meandru v prostoru staré karlovarské vodárny. I ten by se mohl po revitalizaci změnit v klidovou a rekreační zónu. "Tento projekt bychom mohli realizovat někdy v horizontu dvou až tří let. Budeme na něj žádat o dotaci z Evropské unie," dodal náměstek.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>