Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Praha koupí první pozemky pro nová jezera na jihu města
 
      30. dubna - Praha - Pražský magistrát koupí část pozemků na jihu města, na nichž by měla vzniknout rekreační zóna s jezery. Rozhodli o tom zastupitelé.

 
Loni členové sboru nákup parcel a bývalých skleníků zamítli. Někteří poukazovali na to, že obchod je nevýhodný. Dnes návrh schválili bez diskuse.

Město koupí 83.000 metrů čtverečních pozemků a 85.000 metrů ploch se skleníky zhruba za 57 milionů korun. Loni byla cena asi o čtyři miliony vyšší. "Celková cena je mírně pod cenou ze znaleckých posudků," uvedl primátorův náměstek Pavel Klega (ODS).

Podle plánů mají vzniknout zhruba v prostoru mezi Radotínem a Zbraslaví čtyři jezera s plážemi, zelení a s hřišti. "Vedle možností plavání, kanoistiky a dalších vodních sportů, které mají v Praze tradici, nabídne celoměstský areál také příležitost pro jachting, vodní lyžování a další. Pro řadu sportů dosud v metropoli vhodné vodní plochy chyběly," uvedl Klega.

Stavba vodních ploch začne vytěžením štěrkopísku. Materiál by mohl být použit při výstavbě jižní části vnějšího automobilového obchvatu metropole. Jezera by měla také zadržovat vodu v případě povodně.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>