Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Dětský letní tábor 2006 ? ?Plavba kolem světa?
 
      13. dubna - Prázdniny jsou na spadnutí - vzpomínku na loňské Vám přinášíme v reportáži Plavba kolem světa.

 
Prázdniny už sice skončily a dítka zasedly do svých lavic, ale myslím si, že vzpomínky na letní tábor jsou stále živé.
I v letošním roce nás opět uvítala naše stará známá základna u obce Plichtice. Vše vypuklo v neděli 16. července okolo 15té hodiny příchodem jásajících ratolestí na tábořiště, které se najednou proměnilo z klidného a tichého místečka na dětským smíchem prosycenou zelenou louku.

Letošní rok se náš tábor proměnil ve velký oceán, kterým plulo 6 obrovských jachet na své ?Plavbě kolem světa?. Každý den zakotvily jachty v jiné zemi: Francii, Anglii, Gronsku, USA, Brazílii, Austrálii, Číně, Indii, Egyptě, Řecku, Itálii, Španělsku.
Vedoucí se snažili připravit dětem zábavný a zajímavý program, chtěli jsme dětem ukázat alespoň náznakem něco zajímavého z každé země.

Něco málo z naší táborové kroniky, ze dne ? Anglie:
Připlouváme k ostrovům Anglie, jak nám napovídá vztyčená vlajka na stožáru. Dnes čekáme vzácnou návštěvu. K takové příležitosti se hodí připravit pěkné uvítání a předvést něco z anglického umění, vsadili jsme na Shakespeara.

Po zaslouženém odpočinku jsme se přesunuli do Skotska ke známému jezeru Loch Ness, kde žije velká vodní stvůra přezdívaná Lochneska. Každá posádka se vydala na poznávací plavbu po jezeře,kde všichni spatřili zrůdnou příšeru a museli se urychleně vrátit zpět?
(víte, že ?fotografie Lochnesky byl mistrovský fotografický podvrh? Oklamala odborníky na 60 let ? ukázalo se že plazovitý krk, který byl vyroben z plastu, byl umístěn na hračce ve tvaru ponorky)

Začíná nejzajímavější část dne a tím je setkání s britskou královnou. Abychom jí zpestřili pobyt, zahrála jí každá posádka hru ze Shakespearových děl... Romeo a Julie, Macbeth, Zkrocení zlé ženy, Othelo,.... Královna byla velmi nadšena, poděkovala a popřála všem dobrou noc?

Všechny další dny, které byly plné spoustou her a dobrodružství najdete v kronice našeho tábora na internetových stránkách www.plichtice.cz.

29. července tento tábor končí, opouštíme základnu, nasedáme do autobusu a hurá domů.
Jsme rádi, že ani letos se nikomu nestal žádný vážný úraz, že se dětem na táboře líbilo, (což dokazovaly slzy dětí v autobuse) a že se nám podařilo takový, programově a materiálově náročný tábor zorganizovat. Velké dík patří také naším sponzorům, mezi které patří www.lode.cz.

Tak zase za rok, kdy na všechny čeká na svém opuštěném ostrově sám Robinson Crusoe.
Všem táborníků, AHOJ

Ivana Mochurová, hlavní vedoucí tábora

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>