Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Soupeřem Prahy pro OH 2020 může být i Berlín
 
      19. října - Berlín - O pořádání olympijských her v roce 2020, o něž se bude možná ucházet i Praha, bude s největší pravděpodobností usilovat i německá metropole.

 

Primátor Berlína novinářům řekl, že jeho město je na kandidaturu na organizování největšího sportovního svátku připraveno. Podle primátora Klause Wowereita je nyní na zastřešující organizaci Německém olympijském sportovním svazu (DOSB), zda kandidaturu Berlína schválí. DOSB by měl rozhodnout v první polovině příštího roku.

Berlín, jenž hostil olympijské hry ve stínu hákového kříže v roce 1936, je podle Wowereita připravený lépe než na rok 2000, kdy se o hry ucházel marně. Optimismus příznivcům olympiády v Berlíně dodává organizačně zvládnuté mistrovství světa ve fotbale, jehož vyvrcholení se odehrálo právě v metropoli.

Jiným německým městem, které by chtělo přivítat olympiádu, je Hamburk, který stejně jako příznivci pražské kandidatury uvažuje i o roce 2016. Severoněmecký přístav se již pokoušel získat hry 2012, prohrál však interní souboj o právo kandidovat s Lipskem. OH za šest let se budou konat v Londýně.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>