Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lidé se mohou vyjádřit k návrhu regulace motorových člunů
 
      2. června - Lidé, kteří se zajímají o provoz motorových člunů na Slapech, Orlíku a Kamýku, mohou do 15. června posílat ministerstvům dopravy a životního prostředí připomínky k návrhům nové regulace plavby.

 
Spor mezi rekreanty na motorových člunech a plavci vyřešila před třemi lety vyhláška, podle které musí každý, kdo chce na uvedených vodách jezdit rychleji než 25 kilometrů za hodinu, požádat o povolení ministerstvo dopravy. Úřad je proto zatížen, ve spolupráci s ministerstvem životního prostředí chce problém vyřešit novou vyhláškou.

Na webové stránce http://www.mdcr.cz/cs/Vodni_doprava/ lidé naleznou dvě varianty řešení dlouholetého sporu. Ministerstvo dopravy navrhuje, aby mohly motorové čluny v přesně vymezených hodinách jezdit vedle Kamýku také po Orlické přehradě. Varianta ministerstva životního prostředí počítá pouze s provozem na Kamýku, a to s omezením rychlosti do 50 kilometrů v hodině. "Oba resorty se snaží nalézt kompromisní řešení, do jaké míry by měly do budoucna plavbu regulovat. Uvítají proto jak názory dotčených samospráv, tak provozovatelů plavidel i ostatních rekreantů. Jde především o výši povolené rychlosti motorových člunů a případná sezonní a místní omezení plavby," sdělil ČTK Viktor Meca z kanceláře ministra dopravy Milana Šimonovského. Ve druhé polovině června ministerstva připomínky vyhodnotí a vypracují konečné znění návrhu novely vyhlášky.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>