Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Lenka Šmídová nabídne olympijskou loď v aukci
 
      21. října - Fanoušci jachtingu dostanou možnost koupit loď Lenky Šmídové, na které získala stříbro ve třídě Evropa na olympiádě v Aténách.

 
Lenka se rozhodla loď nabídnout zájemců v internetové aukci a získaný finanční obnos nejspíš použije na svoji přípravu na olympiádu v Pekingu 2008. Loď pojmenovaná Flying Bobina je momentálně k vidění v Paláci Flora v Praze. Několik návštěvníků už chtělo loď koupit, a právě proto se Šmídová rozhodla ji prodat. "Když je zájem, tak uspořádám v listopadu aukci," řekla Šmídová ČTK. Aukci zprostředkuje internetový server www.yfa.cz a vyvolávací cenu stanoví na 400.000 korun. "Tu lodičku prodám se vším všudy. Je připravena k vyplutí," řekla Lenka. "Výtěžek asi půjde na moji další olympijskou kampaň," dodala Šmídová. V Paláci Flora mohou zájemci získat v sobotu podpis Šmídové, která se vrátila domů po dovolené v americkém Oregonu, kde byla s přítelem Markem Mendelblattem. "Bylo to skvělé," libovala si, jak si užila sportů, které si před olympiádou odpírala. Jezdila na horském kole a chodila po horách. Při sestupu z Mt. Adams vysoké 3742 metrů se zranila. "Nepříjemně jsem se natáhla a odřela jsem si nohu do krve," uvedla. Cestou nahoru pozorovala po čtvrt století probuzenou sopku Mount St. Helens. "Viděli jsme čoudící horu, to bylo zajímavé," řekla Šmídová. Oblíbeného surfování si užila jen tři dny, protože málo foukalo. "Přesto jsem si vytahala ruce," smála se. Často byla k vidění také na golfu. "Vyšlo to parádně. V Čechách byla zima a tam jsem chodila v kraťasech," uvedla devětadvacetiletá Lenka.

Šmídová čeká na listopadové zasedání mezinárodní jachtařské federace ISAF, které rozhodne o tom, které lodní třídy budou zařazeny do programu v Pekingu. "Hned bych skočila do lodi a projela se, ale nemůžu, protože nevím, na čem budu jezdit," řekla. Ráda by prý změnila lodní třídu. "Chtěla bych závodit na některé z dynamických a adrenalinových lodních tříd řadících se do skupiny High Performance, jako jsou například katamaran Hobie Cat nebo skiff 29er," řekla na své internetové stránce. Díky stříbrnému kovu z aténského zálivu jedná s několika potencionálními partnery o sponzoringu. "Je fakt, že jsem se stala známější a některé firmy to zaujalo. Věřím, že se to z finanční stránky zhodnotí a budou peníze na další kampaň," doufá v dobré podmínky na další přípravu. Nechce dělat nic napůl a pokud by začínala od nuly, bude potřebovat všechno nové. "Vše se odvíjí od peněz. Chci být dobrá, a proto si budu případně muset zaplatit trenéry nebo posádku," řekla Šmídová.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>