Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
SPORT NEWS 2
 
      OBSAH VELETRHU: CYKLISTIKA - BIKE VYSOČINA
Bike Vysočina, jak se část veletrhu SPORT Life o kolech a cyklistice jmenuje, se od letošního roku přesunula ze Žďáru nad Sázavou do Brna.

 
Zatímco to byla původně výstava spíše regionálního významu, postupem času se z ní stala nejvýznamnější akce svého druhu v České republice a svými potřebami přerostla možnosti Sportovního stadionu ve Žďáru nad Sázavou. Proto se její organizátor (firma Kastar), rozhodl přesunout do renomovaného areálu brněnského výstaviště k veletrhu SPORT Life.

Velký zájem vystavovatelů způsobil to, že původně přidělený pavilon A kapacitně nestačil a proto se ?kolaři? v půlce listopadu sejdou v modernějším ?Véčku?, který je se svými více než 12.000 čtverečními metry výstavní plochy největším nejen v areálu brněnského výstaviště, ale i v celé střední a východní Evropě. Zároveň je jednou z nejmodernějších evropských výstavních hal a všichni zde najdou to nejlepší zázemí, jaké může areál BVV nabídnout.

Kromě novinek, které příští rok ovládnou všechny, kdo se o kola zajímají, budou na výstavišti k vidění také nejnovější cyklistické módní trendy. Na své si přijdou i sportovní fanoušci ? do Brna zamíří známé osobnosti z této oblasti. Na Bike Vysočina se představí téměř 300 cyklistických značek a to už stojí za vidění. Z největších vystavovatelů můžeme jmenovat například SHIMANO, MERIDA, SCOTT, CAMPAGNOLO, MAVIC, 4EVER, ONYX, KTC, AUTHOR, CANNONDALE a další.

LODĚ A VODNÍ SPORTY - BOAT BRNO
Novinkou na českém trhu, o které se už hodně nahlas mluví je samostatná výstava lodí a vodních sportů boat Brno. Bude na ní k vidění vše, co souvisí s loděmi a vodními sporty. V moderním pavilonu B určeném jenom této části veletrhu se předvedou výrobci a dovozci lodí a dalšího vybavení pro vodní sporty. Již teď víme, že bude vystaveno více než 30 velkých lodí, takže i lidé, kteří o jejím pořízení jenom sní, si budou moci z blízka prohlédnout, jak jejich sen vypadá. Vzhledem k tomu, že boat Brno pomáhá zajišťovat tým lidí, který se podílí na největším evropském loďařském veletrhu boot Düsseldorf, je zaručena velmi kvalitní účast také v Brně. Odborným garantem veletrhu boat Brno je časopis Yachting Revue. Už teď se dá říci, že ten, kdo v loďařském světě něco znamená, nesmí v Brně chybět. Vždyť tato akce má ambice stát se nejvýznamnější svého druhu pro celou oblast střední a východní Evropy.

Kromě lodí, jachet a příslušenství, se mohou zájemci těšit také na další vybavení a oblečení pro ostatní vodní disciplíny jako je potápění, wakeboarding, kneeboarding či vodní lyžování. Samozřejmostí je i nabídka komplexních služeb jako pronájem a servis lodí, náhradní díly, motory a příslušenství, kurzy, školení a dovolená. Prezentovat se budou také nejrůznější svazy, asociace, lodní třídy a kluby.

Český svaz yachtingu spolu s Českou asociací námořního jachtingu a Českou windsurfingovou asociací zorganizují v průběhu veletrhu SPORT Life Jachtařské fórum. Odborníci z této oblasti budou mluvit především o zajištění bezpečnosti při rekreačním provozováním jachtingu a také o tom, jak začít a s jakými průkazy a zkouškami se smí na moře či jinou vodu.
Boat Brno nebude chybět ani na 6. Námořní české rallye, která se jede v termínu 19.-29. října, v Chorvatsku, tedy necelý měsíc před samotným veletrhem.
Členové posádky ProYachting Team, přivezou do Brna jednu z nejrychlejších lodí světa ve své kategorii Thompson T830.

FITNESS
Vysokou odbornou úroveň zajišťuje úzká spolupráce se Svazem kulturistiky a fitness ČR, či s redakcí časopisu Muscle a Fitness, díky níž se na podzim v Brně ukážou opravdu špičkoví čeští i zahraniční sportovci, kteří obsadili nejvyšší příčky na mistrovstvích Evropy a světa. Vzhledem k tomu, že kulturistika má v České republice dlouhou tradici, je už teď jisté, že se bude na co dívat.

Ti z návštěvníků, kteří ještě nezačali se cvičením a hodlají s tím něco udělat, pak budou mít šanci poradit se s renomovanými trenéry, kteří jim na požádání pomohou sestavit individuální tréninkový plán. Samozřejmostí budou také posilovací stroje, na nichž si každý bude moci vyzkoušet své svaly, nové cviky a postupy. Jako doplněk aktivního programu je naplánováno také poradenství z oblasti výživy. Lékaři a odborníci z oblasti medicíny, budou se zájemci o tuto problematiku probírat aktuální témata.

INDOOR & OUTDOOR
INDOOR ? raketové, míčové a halové sporty
OUTDOOR ? turistika, horolezectví, trekking, aktivní trávení volného času v přírodě
Mistrovství ČR ve streetbalu, exhibice plážového volejbalu a badmintonu, vystoupení gymnastů, horolezecká stěna a spousta dalších zajímavých akcí čeká návštěvníky, kteří se přijdou podívat na další sekci veletrhu SPORT Life zaměřenou na indoorové a outdoorové sporty. V exhibicích na horolezecké stěně se představí přední čeští lezci Věra Kotasová, Tereza Kysilková, Lucie Rajfová a z mužů například Tomáš Mrázek nebo Petr Solanský. Diváci si pod dozorem instruktorů budou moci stěnu vyzkoušet a ti nejlepší z nich se mohou těšit na zajímavé ceny.
Fanoušky bezedných košů potěší Mistrovství České republiky ve streetballe, kterého se zúčastní přední ligoví basketbalisté. Ve stejném termínu je totiž v I. lize přestávka a tak nic nebrání hráčům, aby v jednom z pavilonů v areálu BVV svedli líté boje o titul streetballového mistra republiky. Samozřejmostí je také turnaj VIP za účasti herců a také slavných sportovců. Připraveny jsou doplňkové soutěže jako je smečování do koše, střelba trojek a pokus o dosažení koše z co největší dálky. Jak pro hráče, tak pro soutěžící diváky jsou připraveny lákavé ceny. V Brně se také představí vítězové turnajů z Polska, Rakouska, Maďarska, Německa a Slovenska. Finálová část turnaje je naplánována na neděli 17.listopadu.
Soutěží nejen pro fyzicky, ale i psychicky silné jedince pak bude Český pohár v Arm- wrestlingu ? v páce. V sobotu 16. listopadu se na BVV uskuteční Český pohár v páce a v neděli pak vystoupí naši nejlepší pákaři s exhibičním vystoupením. Přislíbena je také účast mistryně světa z roku 2001 Gabriely Noskové a jejích kolegů Františka Živného a Milana Svobody. Mezi již přihlášenými jsou například Litex, Ultrasport, Moira, Alpine Pro, 4EVER, Pigeon, Pokorný-sítě a mnoho dalších.

STREET SPORT
Ti, kteří mají raději sporty, které se dají provozovat kdekoliv ? třeba na ulici či parkovišti, se mohou těšit na exhibice skateboardistů, jezdců na cyklotrialových i flatlandových kolech apod. Kromě obvyklého přeskakování přihlížejících a nejrůznějších překážek, se mohou diváci exhibicí těšit na takové kousky jako jsou salta s koly, nohy před řídítky a další těžko napodobitelné triky. Na vlastní oči bude možno spatřit nejlepší sportovce adrenalinových sportů, kteří ukážou svoje vrcholné umění hraničící s kasdadérskými triky. Diváky zaujmou skoky nad jejich hlavami, kdy budou mít pocit, že jim sportovec musí skočit za krk, ale on přistane na rampě. Netřeba dodávat, že zejména mladá generace má freestylové sportovce za své vzory.

BVV

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>