Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Zastupitelství zatím policii kauzu lodi Kristian-Marco neuložilo
 
      Případ lodi Kristian-Marco, která při záplavách kotvila poblíž Národního divadla a nebyla odtažena do chráněného přístavu, prověří dopravní oddělení Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2.

 
ČTK to dnes řekla vedoucí kanceláře zastupitelství. Podle ní zatím nebyly v kauze učiněny žádné kroky, neboť pokyn městského státního zastupitelství k přezkoumání případné trestní zodpovědnosti teprve obdrželi.

Plavidlo při povodni ohrožovalo především Karlův most. Magistrát uvažoval o tom, že loď, pokud ji voda utrhne, potopí. Nakonec ji na Smetanově nábřeží uchytily dva tanky. Zastupitelství má prověřit podezření z trestného činu obecného ohrožení. Policie případ lodi Kristian-Marco zatím nevyšetřuje, řekla ČTK Kamila Styblíková z pražské policejní správy.

"Je to nedovolená stavba, takže se tím zabývá městská část Prahy 1," prohlásila s odkazem na vyjádření ředitele policie pro Prahu 1. Proti kritice za neodtažení lodi se ohradil výkonný ředitel Pražské paroplavební společnosti Pavel Mácha. Podle něj společnost nestihla loď odtáhnout před uzavřením nejbližší plavební komory. Proto ji zakotvila tak, aby odolala více než stoleté vodě, a po konzultacích s odborníky ji zajistila ještě těžkou technikou, řekl ČTK. Dodal, že plavidlo nepředstavovalo ani v jediném okamžiku vážné ohrožení. Policie v metropoli již vyšetřuje případnou trestní odpovědnost za zaplavené metro.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>